Afbeelding invoegen
 
Mijmeren over een heerlijk doelpunt in de Champions League.. 
 
Mijmeren over een heerlijk doelpunt in de Champions League (toen nog Europa-Cup 1), in gedachten bij de nakende competitiewedstrijden van BV Veendam of overpeinzen welke voetballers ik nou eigenlijk echt goed vond. 
 
Dat is wat ik deed tijdens mijn wandelingen/fietstochten van het ene WP-gebouw aan het Hertenkamp naar het andere WP-gebouw vlakbij Hotel Parkzicht of naar de brugklasgebouwen grenzend aan de voetbalvelden van Veendam 1894. 
 
Een scholier die nog niet precies wist in welke richting zijn schoolcarrière zou moeten gaan en dus bezeten van het voetbalspel waardoor de school ook wat minder hoog op het prioriteitenlijstje stond, met als resultaat een tocht langs MAVO, HAVO en VWO..!Docent Bruins van Economie hield me vaak voor hoe onzeker de voetbalwereld was en dat niet veel spelers daar hun brood mee konden verdienen en na het voetbal moest er ook geld worden verdiend..
Mooie kerel die Bruins, ik snapte hem ook wel, maar om daardoor nou te gaan twijfelen aan mijn eigen toekomstbeelden ? DACHT HET NIET.. 
 
Ik rekende op een carrière als betaald voetballer en daarna kon ik toch ook gewoon trainer worden, rotsvaste overtuiging van mezelf op dat moment.. 
 
De betrokkenheid van meneer Bruins heb ik als kenmerkend ervaren voor mijn tijd op de WP, het heeft voor mij acht jaar lang (misschien ben ik daarom zolang gebleven ..)  als een warm bad gevoeld waarbij ik altijd de goede bedoelingen van docenten, conciërges, conrectoren, decanen en alle andere medewerkers tot in mijn diepste vezels heb gevoeld.  
 
De mensen op de WP hebben me gevormd, hebben mijn persoonlijkheid mede richting gegeven en daar ben ik ze uitermate dankbaar voor. Het is prettig om op gezette tijden nog eens op de fiets langs die gebouwen te rijden en in gedachten weer terug te gaan naar die mooie tijd eind jaren tachtig begin jaren negentig, dan ben ik in mijn hoofd weer op kantoor bij Jan Nijborg of word ik weer eens gecorrigeerd door wijlen Geert Akkerman (geweldige kerel was dat ook) … 
 
Prachtige school met prachtige mensen, die Winkler Prins..!Ondanks de scepsis van Bruins heb ik mijn leven in het voetbal opgebouwd, eerst als speler van BV Veendam en daarna als trainer bij dezelfde club en sinds 2010 bij FC Groningen. 
 
Maar eigenlijk denk ik dat hij dat toen ook al heeft geweten…