Afbeelding invoegen
 
Na ruim 45 jaar weer terug bij WINKLER PRINS 
 
 
Mijn Winkler Prins periode in Veendam bestond uit 3 jaar studeren (2 t/m 4e klas )aan de "Hertenkamp”, een prachtig gebouw in een geweldig mooie omgeving.
 
 
Het protest van leerlingen in "smoking "gekleed naar school vanwege het verbod van het dragen van spijkerbroeken, ligt nog vers in mijn geheugen!
Na deze school kwam ik in een eerste baan er achter dat deze opleiding nog maar het begin was van een langdurige leerperiode.
 
 
Na enige tijd werkzaam te zijn geweest in een familiebedrijf heb ik de overstap gemaakt naar een Amerikaanse ITT-concern, waar ik alle facetten van het bedrijfsleven heb mogen ervaren. Het marketing vak, het leiden van een onderneming bleek mij op het lijf geschreven.
 
 
Als jonge verkoopdirecteur binnen zo’n multinational heb ik alle ruimte gekregen om mij te ontplooien. Uiteindelijk ben ik in 1985 terechtgekomen bij Burgerhout in Assen, fabrikant van aluminium en kunststof rookgasafvoersystemen. Het leiden van een productiebedrijf - een echt maakbedrijf - gaf mij weer een nieuwe uitdaging. Dit oorspronkelijke familiebedrijf werd in 1988 verkocht aan het Amerikaanse aluminium concern Alcoa. Ook binnen dit concern waren er voldoende mogelijkheden om te groeien. In 1996 hebben wij het bedrijf via een management buy-out van Alcoa overgenomen en dan ervaar je wat het verschil is tussen managen en ondernemen!
 
 
Vier jaar geleden heb ik mijn actieve loopbaan beëindigd en nu vervul ik meerdere functies waar ik nooit tijd voor heb gehad. Het aller leukste is het adviseren van jonge ondernemers die behoefte hebben aan een klankbord en alle facetten van het ondernemen tegenkomen.
 
 
Sinds oktober 2014 ben ik verbonden aan het Winkler Prins als lid van de bestuurscommissie en ben ik dus na ruim 45 jaar weer terug bij een school met ‘Naam en Faam’!