Informatie over Reünie WP150 op zaterdag, 15 oktober 2016 
Het feest van herkenning met de thema’s: ontmoeting, betrokkenheid, feest!
 

Er hebben zich 2.460 deelnemers voor de reünie aangemeld, inclusief oud- en huidige medewerkers. 
De inschrijvingssite is gesloten. Vragen kunnen uitsluitend via info@wp150.nl worden gesteld.
 
    Afbeelding invoegen
Waar komen de reünisten vandaan?
Uit heel Nederland en uit de volgende Europese landen: Duitsland, Frankrijk, België, Engeland, Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Spanje, Canarische Eilanden, Servië-Montenegro. Maar ook uit de Verenigde Arabische Emiraten, Israël, Cameroon, Brazilië, Zuid-Afrika en Australië. Van heinde en verre komen de reünisten naar Veendam, om elkaar weer te ontmoeten, om herinneringen op te halen en hun leven van nu te delen, maar bovenal vooral heel veel plezier te hebben en een onvergetelijke dag te beleven. 

Aankomst en parkeren
’s Morgens rijden er historische bussen van en naar het station voor de reünisten die met trein of bus komen om ze – indien gewenst – naar de locatie van ontvangst te brengen. Voor de reünisten die met de auto komen, worden alle parkeergelegenheden in een plattegrond in beeld gebracht. 

Programma
Vanaf 09.30 uur ontvangst van de reünisten in de locaties Veenkoloniaal Museum, Hertenkampschool, Raadsgildenlaan 1,
J.G. Pinksterstraat 26. Om 10.30 uur Opening reünie. Op de ontvangstlocatie wordt ook de lunch gebruikt.
 
Vanaf 13.00 uur op stap voor het middagprogramma, zoals
Het volgen van gastlessen
Pendelen tussen de verschillende (oud) schoolgebouwen met fototentoonstellingen, activiteiten, presentaties, enzovoort.
Bezichtiging tentoonstelling in vanBeresteyn met kunstwerken van oud-leerlingen, die o.a. de Academi Minerva hebben bezocht.
Nostalgische wandeling door Veendam aan de hand van een routebeschrijving met o.a. openstelling van het Gemeentehuis, bezoek aan     het graf van het echtpaar Winkler Prins, en heel veel meer.
Bezoek aan het Huis voor de Kunst of wandelen via de kunstroute ’Kunst om de Vijver’ 
Hop-on-hop-off met vijf historische bussen en een paardentram door Veendam
Bezoek aan het centrum van Veendam met diverse activiteiten.
 
Om 16.00 uur grote samenkomst van alle reünisten voor een slotmanifestatie van het dagprogramma op het Museumplein. Op een groot podium is o.a. de première te beluisteren van een special ‘WP150’ geschreven muziekstuk, gespeeld door de Winkler Prins Harmonie.
 
Vanaf 17.00 uur dineren en aansluitend vanaf 20.00 uur feesten in diverse horecagelegenheden in het centrum met grote en kleine bands, voor iedereen wat wils.
 
Om 24.00 uur: einde van de festiviteiten rond het 150-jarig bestaan van Winkler Prins. Willen reünisten doorzetten tot in de kleine uurtjes, dan zijn ze daar uiteraard vrij in.