Afbeelding invoegen 
Fijne Kerstdagen en alle goeds voor 2017
  

 
Pers Artikelen


  
Reünie WP150 - Oproep gastlessen (oud) docenten
 
Ontmoeting! Dat is een van de thema's van de groots opgezette reünie van za. 15 oktober a.s. Aan deze ontmoeting tussen (oud-) medewerkers en oud-leerlingen willen we op vele manieren gestalte geven o.a. door het organiseren van gastlessen door oud- en huidige docenten. Meerdere oud-leerlingen hebben al aangegeven een of meerdere van hun vroegere oud-docenten of –medewerkers te willen ontmoeten. De werkgroep ‘gastlessen’ wil hieraan graag gehoor geven en roept (oud)-docenten en medewerkers op om hieraan mee te werken.
 
meer weten


 
WP150; nog één jaar!
  
(Oud-)leerlingen en medewerkers brainstormen over invulling reünie Op donderdagavond 15 oktober 2015 komen (oud-)leerlingen en medewerkers naar Winkler Prins om te brainstormen over de invulling van het programma op 15 oktober 2016. Dan bestaat Winkler Prins 150 jaar.
 
Reünie commissie
De groep is uitgenodigd om te klankborden en een inhoudelijke bijdrage te leveren aan de reünie-dag zelf en voor het avondfeest over één jaar. Het motto is: een feest door en voor oud-WP-ers! Heeft u nog goede ideeën? Kom ook! Of reageer via de Facebookpagina van WP150 of via info@wp150.nl. Op die manier hoopt de organisatie van WP150 een onvergetelijke dag te kunnen organiseren.
 
Studiegenoten
In de groep zitten ook twee oud-leerlingen van Winkler Prins, die elkaar weer gevonden hebben door de voorbereidingen van het 150 jarig bestaan. Lidia Vedder, communicatiemedewerkster van Winkler Prins, kreeg een reactie van Erika Pater op haar Facebookbericht over de WP. De twee kwamen weer in contact, na elkaar zo’n 20 jaar uit het oog te hebben verloren. Toen bleek dat Erika werkzaam was bij het Groningen Congres Bureau, kreeg de hernieuwde kennismaking zelfs een zakelijk vervolg. De twee leveren nu samen een bijdrage aan de organisatie van WP150. Samen hopen ze dan ook veel oud -jaargenoten te treffen op 15 oktober 2016.
 
Groningen Congres Bureau
Het organiseren van een feestweek ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van Winkler Prins is een enorme klus. De organisatie van WP150 heeft in het Groningen Congres Bureau een partner gevonden die hulp kan bieden bij de inschrijvingen en facturering voor de reünie, het opzetten van de website en het mee-organiseren tijdens de dag van de reünie. Het GCB heeft veel ervaring met dit soort grote evenementen. Het congresbureau uit Groningen wordt gerund door Mariska Pater, de zus van Erika en ook oud-leerling van Winkler Prins.
 
Oud-WP-ers die mee willen brainstormen zijn van harte welkom op donderdagavond 15 oktober 2015 om 20.00 uur, locatie Raadsgildenlaan 1.
 

 
Oproep 4 generaties WP150
 
Is er nog een familie met vier generaties in leven, die allemaal onderwijs hebben genoten op de Winkler Prins in Veendam?   
Het gaat  dus om  een·         
* Overgrootouder·       
 * Grootouder·         
* Ouder·       
* Achterkleinkind – kleinkind  en  kind, dat nu al op de WP zit of eventueel  volgend schooljaar leerling  wordt. 
 
Zo ja, we willen  heel graag met jullie in contact komen! Wilt u een mail sturen met namen, schoolperiode en gevolgd  onderwijs naar info@wp150.nl 
 
 
 
 
Oproep foto’s oude HBS Veendam
 
Zat jij op de vroegere HBS in Veendam, het mooie statige pand in het centrum? En heb je nog foto’s van lessituaties in het gebouw, van leer- en praktijkvakken, maar ook van lessen in het ‘oude’ gymlokaal? De directeur en conservator van het Veenkoloniaal Museum zullen hier heel blij mee zijn!  Het Veenkoloniaal Museum gaat volgend jaar een tentoonstelling inrichten over het 150-jarig bestaan van Winkler Prins Veendam. Er is al veel materiaal, maar wat mist zijn foto’s van lessituaties in het gebouw. Wie kan ons helpen?
 
Reacties graag naar info@wp150.nl.  
 

 
Persbericht WP150 - no. 02
Februari 2015
 
Deel jouw Winkler Prins herinnering
 
De voorbereidingen van de activiteiten ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van Winkler Prins Veendam in de week van 10 tot en met 15 oktober 2016 zijn in volle gang! Dat het jubileum nu al leeft, blijkt wel op Facebook en Linkedin. Daarom staat nu ook de website WP150.nl online. Geïnteresseerden kunnen zich op de site inschrijven voor de nieuwsbrief en op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. De speciale jubileumwebsite wordt de komende tijd aangevuld met het programma, de locaties, sponsoren en foto’s. Daarvoor zijn we hulp nodig! We roepen (oud)leerlingen en medewerkers op, om hun foto’s uit de Winkler Prins tijd te delen op de Facebookpagina van WP150 of te mailen. De foto’s zullen zo mogelijk dan ook geplaatst worden in de fotogalerij op de website.
 
Voor wie is de reünie zaterdag 15 oktober 2016 bestemd?
De reünie wordt georganiseerd voor alle leerlingen en medewerkers die op de Winkler Prins zitten of hebben gezeten, dus ook voor alle leerlingen en medewerkers van De Vaart vanaf de fusie in 1997.
 
Oproep voor het Jubileumboek WP150
Er komt een jubileumboek uit. De redactiecommissie richt zich naast een historisch deel vooral op de laatste vijfentwintig jaren met een aantal thema’s. De vijfentwintig jaren daarvoor staan uitvoerig beschreven in het Gedenkboek ‘de Kleinste Winkler Prins’, dat in 1991 is uitgegeven.
Ongetwijfeld zijn er heel veel verhalen te vertellen. De redactiecommissie roept oud-leerlingen, -medewerkers en -leden van raden op om ideeën en onderwerpen aan te dragen en te graven in de eigen herinneringen naar items uit de laatste vijfentwintig jaren die absoluut niet zouden mogen ontbreken in het jubileumboek.
 
Suggesties, foto’s, verhalen en herinneringen kunt u mailen naar info@wp150.nl.  
 


 
dinsdag, 06 januari 2015 14:51
 
 
Winkler Prins Veendam viert 150-jarig bestaan

Het lijkt misschien ver weg, maar in oktober 2016 viert Winkler Prins feest. Het is dan 150 jaar geleden dat op initiatief van Anthony Winkler Prins, de gemeente Veendam in 1866 als eerste plattelandsgemeente de deuren van de Hogere Burgerschool opende. De huidige Winkler Prins is ontstaan door meerdere fusies met andere scholen in Veendam. Winkler Prins, de school als cultureel erfgoed, eigentijds en toekomstgericht, is diep geworteld in De Veenkoloniën.
 
Feestweek
In de week van 10 tot en met 15 oktober 2016 wordt het 150-jarig bestaan gevierd. Achter de schermen heeft een stuurgroep zich het afgelopen jaar brainstormend beziggehouden met de basisplannen voor het jubileum. Een feest voor Veendam en regio, voor leerlingen, voor medewerkers, met als hoogtepunt een groots opgezette reünie voor oud-leerlingen, oud-medewerkers en andere betrokkenen op zaterdag 15 oktober 2016. De week start met een feestelijke opening op maandag 10 oktober 2016.
 
Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst voor de medewerkers, afgelopen maandag 5 januari, gaf Jan Nijborg een presentatie van de globale plannen die er liggen. Jan Nijborg is lid van de centrale directie en lid van het dagelijks bestuur van de stuurgroep WP150. De plannen zullen de komende maanden verder uitgewerkt worden en dat daarbij de hulp van veel medewerkers, leerlingen en vrijwilligers onontbeerlijk is, moge duidelijk zijn.
 
Website WP150.nl
In februari 2015 gaat de website WP150.nl de lucht in. Vanaf dat moment zullen regelmatig updates geplaatst worden over de plannen rondom het jubileum. Geïnteresseerden in de reünie kunnen dan al een vooraanmelding doen. De definitieve inschrijving wordt in januari 2016 geopend.
 
Reünie 15-10-2016: feest der herkenning
Tijdens het 125-jarig bestaan van de school kwamen bijna 2.000 oud-leerlingen en medewerkers de reünie bezoeken. Een waar feest der herkenning! De stuurgroep houdt rekening met minstens net zo veel reünisten in 2016 als toen. Hoort zegt het voort. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de Facebook pagina van WP150. Like, share and meet!