Winkler Prins Veendam 150 jaar!
...en springlevend… 
   
Feestweek
De jubileumweek ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van Winkler Prins Veendam is reeds voorbij. Op verzoek geven we u als pers een overzicht van de verschillende activiteiten die tijdens de jubileumweek plaatsvonden.
 
 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het dagelijks bestuur 
via 06-462 66 768 of een mail sturen naar eem.van.selling@winklerprins.nl.
www.wp150.nl       -       info@wp150.nl       -       facebook.com/wp150


Activiteiten jubileum en reünie WP150 in chronologische volgorde

T/m zaterdag 15 oktober Activiteiten horeca en middenstand 
Op de zaterdagen voorafgaande aan de reünie van 15 oktober zijn er in het centrum van Veendam allerlei activiteiten met een WP150 tintje. De middenstand, de horeca en de Stichting Bogdike spelen hierin een initiërende rol. 
 
Zaterdag 17 september WP150 golfdag 
In aanloop naar de reünie is op za. 17 september in samenwerking met Golfclub De Compagnie een WP150 golfdag georganiseerd. De deelnemers van alle leeftijden vermaakten zich uitstekend. De 39 toernooispelers speelden een wedstrijd ‘Texas Scramble’. 38 Gasten volgden een uitgebreide golfclinic onder leiding van golfpro Wouter Oosting en Lars Meuken. 
Tijdens de goed verzorgde BBQ werden de prijswinnaars bekend gemaakt. 
Han Jongstra won de clinic en het Texas Scramble-toernooi werd gewonnen door Roel de Bruin, Bert de Vries en Randy Soemosemito.

Activiteiten Veenkoloniaal Museum
Van zondag 2 oktober tot en met zondag 15 januari 2017

De tentoonstelling Klasse Kunst
In de gebouwen van de school hangt behalve het werk van leerlingen een omvangrijke collectie beeldende kunst van professionele kunstenaars. Deze collectie verhuist tijdelijk van de school naar het Veenkoloniaal Museum, waardoor een breder publiek kan meegenieten van deze kunststukken.

De tentoonstelling Klasse Foto
‘150 jaar klassenfoto’s’ van de Winkler Prins.

In deze periode is in de expositieruimte van vanBeresteyn ook werk van oud-leerlingen te bezichtigen die na hun schoolloopbaan op de Winkler Prins een kunstopleiding hebben gevolgd.

Maandag 10 oktober: Opening Jubileumweek WP150
Om 10.00 uur wordt de Jubileumweek WP150 op een ludieke wijze voor alle leerlingen en medewerkers in het Stadion aan de Langeleegte geopend. Zien we ‘Anthony Winkler Prins’ nog één keer terug?

Om 14.00 uur is de officiële opening van WP150 voor genodigden in Cultuurcentrum vanBeresteyn met o.a. onthulling van een blijvend kunstwerk aan Veendam en uitreiking van het eerste exemplaar van het Jubileumboek WP150 aan Burgemeester S. Swierstra.

Dinsdag 11, woensdag 12 en donderdag 13 oktober: Leerlingenactiviteiten
Drie dagen lang zijn er diverse leerlingenactiviteiten op het gebied van sport, cultuur en maatschappelijke betrokkenheid. Een prominent onderdeel is de opvoering van een WP-150 musical door WP-leerlingen in vanBeresteyn met leden van de Operettevereniging Veendam-Wildervank. 

Dinsdag 11 oktober 20.00 uur: Historische WP150-film 
De Filmliga van Veendam vertoont in vanBeresteyn een speciale WP150 documentaire over het bestaan van de school. De film biedt een unieke blik op de geschiedenis van de WP met herkenbare historische beelden en is toegankelijk voor iedere geïnteresseerde kijker. Kaarten zijn te reserveren via vanberesteyn@veendam.nl.
 
Woensdag 12 oktober: Onderwijssymposium
Om 13.30 uur is er in Cultuurcentrum vanBeresteyn een onderwijssymposium voor genodigden uit het onderwijsveld van Veendam en brede regio. Daar worden ook de resultaten bekend gemaakt van het onderzoek naar het geraamte van Jobke/alias Johannes dat al sinds 1872 in bezit is van de Winkler Prins.

Woensdag 12 oktober: Diner en feest voor alle huidige medewerkers van de Winkler Prins.

Donderdag 13 oktober: Feest voor alle huidige leerlingen van de school in Indoorcentrum Veendam. 

Vrijdag 14 oktober: Meet & Greet
’s Middags is er in de school een Meet & Greet voor oud- en huidige medewerkers om herinneringen op te halen en bij te praten. De reüniedag biedt hiervoor weinig gelegenheid vanwege de inzet van medewerkers bij de ontvangst van reünisten en oud-docenten bij het geven van gastlessen.

WP-150 reünie: zaterdag, 15  oktober
Het feest van herkenning met de thema’s: ontmoeting, betrokkenheid, feest!

Er hebben zich 2.460 deelnemers voor de reünie aangemeld, inclusief oud- en huidige medewerkers. 
De inschrijvingssite is gesloten. Vragen kunnen uitsluitend via info@wp150.nl worden gesteld.

Waar komen de reünisten vandaan?
Uit heel Nederland en uit de volgende Europese landen: Duitsland, Frankrijk, België, Engeland, Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Spanje, Canarische Eilanden, Servië-Montenegro. Maar ook uit de Verenigde Arabische Emiraten, Israël, Cameroon, Brazilië, Zuid-Afrika en Australië. Van heinde en verre komen de reünisten naar Veendam, om elkaar weer te ontmoeten, om herinneringen op te halen en hun leven van nu te delen, maar bovenal vooral heel veel plezier te hebben en een onvergetelijke dag te beleven. 

Aankomst en parkeren
’s Morgens rijden er historische bussen van en naar het station voor de reünisten die met trein of bus komen om ze – indien gewenst – naar de locatie van ontvangst te brengen. Voor de reünisten die met de auto komen, worden alle parkeergelegenheden in een plattegrond in beeld gebracht. 

Programma
Vanaf 09.30 uur ontvangst van de reünisten in de locaties Veenkoloniaal Museum, Hertenkampschool, Raadsgildenlaan 1,
J.G. Pinksterstraat 26. Om 10.30 uur Opening reünie. Op de ontvangstlocatie wordt ook de lunch gebruikt.
 
Vanaf 13.00 uur op stap voor het middagprogramma, zoals
Het volgen van gastlessen
Pendelen tussen de verschillende (oud) schoolgebouwen met fototentoonstellingen, activiteiten, presentaties, enzovoort.
Bezichtiging tentoonstelling in vanBeresteyn met kunstwerken van oud-leerlingen, die o.a. de Academi Minerva hebben bezocht.
Nostalgische wandeling door Veendam aan de hand van een routebeschrijving met o.a. openstelling van het Gemeentehuis, bezoek aan     het graf van het echtpaar Winkler Prins, en heel veel meer.
Bezoek aan het Huis voor de Kunst of wandelen via de kunstroute ’Kunst om de Vijver’ 
Hop-on-hop-off met vijf historische bussen en een paardentram door Veendam
Bezoek aan het centrum van Veendam met diverse activiteiten.
 
Om 16.00 uur grote samenkomst van alle reünisten voor een slotmanifestatie van het dagprogramma op het Museumplein. Op een groot podium is o.a. de première te beluisteren van een special ‘WP150’ geschreven muziekstuk, gespeeld door de Winkler Prins Harmonie.
 
Vanaf 17.00 uur dineren en aansluitend vanaf 20.00 uur feesten in diverse horecagelegenheden in het centrum met grote en kleine bands, voor iedereen wat wils.
 
Om 24.00 uur: einde van de festiviteiten rond het 150-jarig bestaan van Winkler Prins. Willen reünisten doorzetten tot in de kleine uurtjes, dan zijn ze daar uiteraard vrij in.